Over ons

Over ons

Personenvervoer Leenders uit de Ooij bestaat dit jaar 84 jaar!

 

Het familiebedrijf staat al sinds 1935 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Grondlegger Jan Leenders Senior reed echter al langer taxi, maar in dat jaar werd hij verplicht zijn bedrijf officieel in te schrijven.

Begon Leenders destijds slechts met één wagen, inmiddels bestaat het huidige bedrijf van zoon Jan en kleinzoon Jan Willem uit veertien wagens en veertien medewerkers. Tot 2013 was het bedrijf gevestigd aan de Rijksstraatweg te Beek- Ubbergen, maar door de grote groei moest men op zoek naar een ruimer bedrijfspand; dat werd de huidige locatie op het industrieterrein in De Ooij.

 

In eerste instantie deed Leenders – naast het aanbieden van de taxiritten – ook dienst als uitdeuk- en schadebedrijf. Maar al snel werd het drukker en was iedereen nodig bij het taxibedrijf. Al het onderhoud en eventuele schadereparaties gebeuren nog steeds wel in eigen beheer in de bedrijfshal aan de Bouwkamp in De Ooij. En ook het dagelijks reinigen van de wagens gebeurt daar.

“Dat zijn toch de eerste zaken waarop je kunt besparen” vertelt Jan Willem. “We doen hier alles zelf; alleen voor APK gaan onze wagens, busjes en touringcars naar een andere garage”. Beide heren rijden zelf nog dagelijks , al merken ze wel dat het kantoorwerk steeds meer tijd van ze eist. Het is echter de bedoeling dat Jan het rustiger aan gaat doen en de zaak dit jaar volledig aan zoon Jan Willem zal overdragen.

 

Het bedrijf is nog steeds groeiende. “We hebben het echt razend druk, kunnen rekenen op veel vaste klanten, zoals scholen, diverse verenigingen (waaronder voetbalclubs), KBO’s, instellingen en ga zo maar door. Op internet worden we ook goed gevonden, blijkt uit de aanvragen; van heinde en verre worden we gebeld of gemaild. Groepen die naar festivals willen, naar pretparken , schoolreisjes, bruiloften en partijen of naar een voetbalwedstrijd in het buitenland: onze touringcars rijden ervoor door heel Europa,” aldus Jan Willem.

 

“Onze medewerkers streven naar perfectie, goede service en klantvriendelijkheid en hebben bovendien plezier in hun werk. Dat merk je als passagier, en dát is natuurlijk onze beste reclame!”

Leenders legt de lat hoog als het gaat om doorgroeien en het met de tijd meegaan. Er wordt momenteel hard gewerkt om een ISO 9001-certificatie binnen te halen, een wereldwijde norm voor kwaliteitsmanagement.

Jan Willem lacht:

“Stilstand is achteruitgang, we willen graag letterlijk en figuurlijk door!”

Zo kom je er wel